Sponsors

Dorien Schriks van Transport service Brabant uit Schaijk.

Website

Ank Klis van Reclamebureau studio2d in vorm uit Kaatsheuvel.

Website

Computerbedrijf en webdesign Best IT Solution! uit Groningen.

Website

Maarten Obbens, Sociatief

Sociatief

Waarom Duitsland?

De initiatiefnemers  zijn  jaren bezig geweest, om  voor de stichting  een geschikt, mooi pand te vinden. Dit moest in een ideale omgeving zijn en Villa Welkom in Ehrenfriedersdorf sprong hier ver bovenuit.

De redenen hiervoor waren verschillend. Allereerst omdat het een rustig plaatsje is met ongeveer 5000 inwoners. Het ligt in het Erzgebergte,dat een  mooi ongerept natuurgebied is. Het is  groot en heeft bergen, bossen, heuvels en veel beekjes en riviertjes. Er is een lage luchtvochtigheid het hele jaar door, zodat het aangenaam is om hier te verblijven. 


Nadat de muur is gevallen, is alle industrie weggetrokken. De lucht is zuiver. Het staat nu bekend als één van de schoonste gebieden van Duitsland.

De streek rond Ehrenfriedersdorf heeft rond Kerst, veel kerstmarkten en andere evenementen. Deze worden door veel mensen bezocht.

Ehrenfriedersdorf ligt in het oosten van Duitsland en men gaat terug in de tijd. De mensen zijn gemoedelijk en zeer behulpzaam. Men kan hier lekker uit eten, koffie drinken e.d. De prijs kwaliteit verhouding is super goed en niet volgens Nederlandse horeca prijzen.

Villa Welkom is een monumentaal pand. Een oud gerechtsgebouw en de oude rechtszaal is een zeer geschikte ontmoetingsruimte. Lekker bij de openhaard een boekje lezen of met lotgenoten even bijpraten en tips overdragen. Ook kan men hier gezamenlijk eten..

In deze  rustgevende omgeving kan men  eindeloos autorijden, fietsen, wandelen, langlaufen, skiën enz. Onder het knopje foto’s vind u hier veel voorbeelden van.

Ook zijn er veel bezienswaardigheden. De bekendste in het dorp is Greiffensteine, met rotsformaties die door de eeuwen heen ontstaan zijn. Hier is een groot wandelpark omheen, men kan de rotsformaties beklimmen en er is horeca in het park voor een lekker kopje koffie of een heerlijke lunch/diner.

Voor wie van cultuur, winkelen en prachtige gebouwen houdt, kan zijn hartje ophalen in steden zoals Dresden, Weimar,Erfurt, Annaberg-Buchholz, Swarzenberg en in Tsjechië Karlovy Vary en Praag. Deze zijn allemaal goed bereikbaar.

Verder zijn er diverse wellness centra in de buurt, waar men heerlijk kan ontspannen in thermaalbaden, met massages, luie stoelen en warm bronwater.

In het dorp zijn ook grotten aanwezig, waarin men een kuur kan ondergaan, speciaal voor Astma Patienten. Daarnaast liggen oude mijnen, waarin men af kan dalen. Het kleine museum is de moeite waard om te bezichtigen en ook hier is het goed vertoeven met een kopje koffie.

De afstand vanuit Venlo is ongeveer 600 km. Na ongeveer 200 km kan men elke keer bij goede restaurants een pauze nemen. Zo komt men nog redelijk uitgerust op de plaats van bestemming.