Sponsors

Dorien Schriks van Transport service Brabant uit Schaijk.

Website

Ank Klis van Reclamebureau studio2d in vorm uit Kaatsheuvel.

Website

Computerbedrijf en webdesign Best IT Solution! uit Groningen.

Website

Maarten Obbens, Sociatief

Sociatief

Doelstelling

De stichting zich in zet om mensen te helpen, die vastlopen in de huidige,jachtige maatschappij. De mensen die de stichting als doelgroep heeft, hebben lichamelijke en/of geestelijke klachten of zijn chronisch vermoeid.

Uit onderzoek is gebleken dat de volgende ziektes,een ernstig, snel groeiend probleem zijn in Nederland. Mensen hebben steeds vaker Burn-out, ME /CVS, fibromyalgie, chronisch vermoeid,een rouw proces of een andere ernstige ziekte die men nog moet verwerken.

Al deze ziektes zijn ‘onzichtbaar’ en worden heel erg onderschat. Het is moeilijk om de dag door te komen. Men kan niets opbrengen, is  leeg en  futloos, men  stuit op onbegrip. Daarbij heeft men in sommige gevallen pijn, waardoor er depressies kunnen ontstaan en men  stress gevoelig wordt. Dit kan maanden en soms zelfs jaren duren. 

Het blijkt dat als deze mensen een tijdje in een andere, rustgevende omgeving, zijn,  het herstel bevorderd wordt. Dit biedt de Stichting aan met een verblijf in Villa Welkom. Dit kan samen met lotgenoten en/of partner. Heel belangrijk hierbij is,even weg zijn van alle problemen en dagelijkse beslommeringen, om zich helemaal  te kunnen richten op rust en herstel.

Voor veel mensen is een langerverblijf beter. Dit is afhankelijk van hoe zwaar iemand belast is. In de specialistische wereld wordt gesteld, dat de tijd dat het heeft geduurd om bv. een Burn-out te krijgen, dat die tijd ook minstens nodig is voor het herstel.

Een ander onderdeel van de doelstelling van de Stichting is, dat men op den duur iets gaat ondernemen om in het dagelijks ritme te komen. Men kan zelf ergens op inschrijven. Bijvoorbeeld huishoudelijke taken, tuinieren, groenten en fruit telen, voor een groepje mensen deze biologische producten bereiden. Dit is een goede therapie. Er staat geen druk op en alles in het tempo dat men aankan en een onderdeel dat men aanspreekt. Het is natuurlijk niet verplicht, alleen als men dit wil en aankan.

Dit kan allemaal in Villa Welkom in Ehrenfriedersdorf. (lees verder onder het kopje Waarom Duitsland.)

Deze Villa en de omgeving, zijn zeer geschikt voor onze doelgroep.